Пам'ятаєте анекдот: «Вам подобається довге волосся?» - «Загалом так, але в супі - ні»? Так ось, у лондонському салоні Hurwundeki все по-чесному: суп – окремо, і волосся, тобто стрижка – окремо. Готують тут просто та смачно, а стрижуть – швидко та недорого. І хто після цього скаже, що поєднати салон та ресторан – погана ідея?


Своєю появою салон-ресторан Hurwundeki завдячує підприємливому корейцю на ім'я Ki Lee. Він переїхав до Лондона 2000 року — у рідному Сеулі стало тісно, ​​і захотілося перебратися ближче до центру перукарської моди. Задумавши відкрити свою справу, Ki Lee звернув увагу на незвичайне приміщення прямо під арками залізниці Cambridge Heath. Цегляна кладка і склепінні стелі дають особливу антикварну атмосферу, так що Ki Lee залишилося лише посилити це враження за допомогою меблів. Столи, дзеркала та люстри завітали в Hurwundeki Salon прямо з блошиних ринків: «Я часто буваю на лондонських ринках, наглядаючи підходящі меблі, так що більшу частину речей, які можна бачити всередині салону, я знайшов саме там», — розповідає Ki Lee.


Усього створення інтер'єру пішло 6 місяців, а єдина складність, з якою зіткнувся власник, — це підведення води у зону мийок. Зате тепер лондонці, що вічно поспішають, можуть забігти в Hurwundeki Salon під час обідньої перерви, не боячись, що майстер затримає їх довше відведеного на обід часу. Якісну стрижку в салоні Ki Lee роблять лише за 15 хвилин. Джентльменам все задоволення обійдеться в 9 фунтів, а леді - в 14. А після стрижки клієнт може пересісти за столик тут же в ресторані і замовити пулькоги, пібімпапа або токпоки - загалом, щось свіже, смачне і корисне з традиційної корейської кухні.


Як Ki Lee взагалі спала на думку ідея поєднати стрижки та обіди? «Я обожнюю стригти і так само дуже люблю готувати, – розповідає власник Hurwundeki Salon. — Тому мені здалося цілком розумним і логічним створити таку обстановку, в якій ці речі могли б співіснувати». До речі, лондонці ідею Ki Lee оцінили – клієнти в салоні не перекладаються. Правда, прагматичний Ki Lee бачить секрет успіху не тільки в незвичайності свого закладу: «У нас дуже доступні ціни, і так як у Лондоні все дуже дорого, то багато хто приходить до нас саме через гарне співвідношення «ціна-якість». Загалом, чого б вам не захотілося – модного каре чи пряного рису, – йдіть у Hurwundeki, не пошкодуєте.