Сьогодні професійні марки пропонують «реанімувати» блонд, не виходячи з дому, — за допомогою відтінкових препаратів, що доглядають. Що це – маркетингові ігри чи реальні технології? Давайте розумітися.

У кожного фарбування — свій термін експлуатації, після якого колір потрібно оновлювати. Відтінки блонд тут чи не найпроблемніші. Сьогодні професійні марки пропонують «реанімувати» блонд, не виходячи з дому, — за допомогою відтінкових препаратів, що доглядають. Що це – маркетингові ігри чи реальні технології? Давайте розумітися.


Здавалося б, все найцікавіше відбувається з волоссям під час фарбування. Але насправді головні складнощі починаються після. Прояв жовтизни на блонді - чи не найпоширеніша проблема, особливо часто з нею стикаються ті дівчата, які фарбують волосся в холодні відтінки блонду (зрозуміло чому - на теплому блонді жовтизна не така помітна). Найчастіше жовтизна на волоссі – це наслідок недостатнього освітлення чи знебарвлення. Наприклад, ви використовували освітлювальний порошок з високим відсотком емульсії, що окислює, освітлили волосся і побачили світлий фон освітлення. Після чого затонували волосся. Але натуральний пігмент у волоссі до кінця не розчинився через дуже швидку реакцію. Через деякий час він проявиться у вигляді того самого небажаного жовтого відтінку.


Після знебарвлення всередині волосся утворюються порожнечі — під час тонування ми його заповнюємо, «заганяємо» всередину штучний пігмент. Але навіть після тонування блондиноване волосся вимагає особливого догляду — інакше воно буде виглядати не зовсім здоровим. Коли ми використовуємо маски, що доглядають, їх молекули (наприклад, протеїни) частково замінюють пігмент, який ми поклали у волосся при тонуванні. Висновок? Навіть якщо вам пощастило, знебарвлення пройшло чисто і блонд не «затьмарюють» ніякі жовті нюанси, колір все одно вимивається. Що робити? Використовувати відтінкові засоби для догляду.


Не всі шампуні та маски для нейтралізації жовтизни можна використовувати щодня – їх компоненти можуть накопичуватися у волоссі та давати сірі відтінки, а також підсушувати волосся. Тому продукти, що нейтралізують жовтизну, зазвичай чергують з відновлювальними. Але бувають винятки. Наприклад, деякі серії можна використовувати щодня. Якщо в шампуні нейтральний рН - він дбайливо очищає волосся та шкіру. Маска розгладжує та відновлює, сироватка захищає волосся під час використання фена та щипців.